Vilken bilbarnstol väljer man.

När ska man använda babyskyddet, bakåtvända bilbarnstolen och bälteskudde?

När man väntar barn så är det många stora inköp som måste göras inför barnets ankomst. Bilbarnstolen är ett sånt viktigt inköp. Det finns olika typer av bilbarnstolar och vilken man ska använda beror helt på ålder på barnet.

0-9 månader: Bilbarnstolen som man först använder kallas för babyskyddet. Den använder man från att barnet är nyfött tills barnet är ungefär ca 9 månader.
Exempel på olika märken på babyskydd är, Maxi-cosi cabriofix, Britax och Graco.
Till babyskyddet kan man köpa olika former av tillbehör som adaptrar så du kan fästa den på barnvagnen men också olika spädbarnsinlägg så bebisen ligger ännu bekvämare i stolen.

9 månader och uppåt: Från ca 9 månader till 4-5 års ålder beroende på barnets vikt och längd kan man börja använda den bakåtvända bilbarnstolen. Populära märken på dessa är, Besafe, Axkid och Britax.

4-5 års ålder och uppåt: När ditt barn passerat den bakåtvända bilbarnstolen då är det dags att använda bältesstolen. Denna bilbarnstol är den stolen ditt barn kommer att använda under längst tid. I Sverige är det lag på att alla barn under 135 cm måste använda någon form av bilbarnstol. Även dessa finns i olika märken, till exempel Beemoo, Graco, Britax, Besafe.