Tre tips på resmål för familjer med ungdomar

Allt fler barnfamiljer väljer att ta tåget när de reser, både av miljöskäl och för att det är bekvämt. Att tågluffa i Europa har återigen blivit trendigt. Här får du tips på resmål som passar familjer med ungdomar.

Tropical Islands

En timme med tåg söderut från Berlin ligger Tropical Islands. Det är ingen ö i egentlig mening, utan en gigantisk flyghangar som byggts om till ett lyxigt äventyrsbad med sandstränder. I byggnaden råder tropiskt klimat, det är 26 grader varmt året om. Här finns uppbyggda regnskogsmiljöer där du kan vandra runt bland palmer och flamingos.

Stanna ett par dagar och njut av den konstgjorda världen. Det finns både hotell och lyxiga bungalows att övernatta i.

Paris

Få städer har sådan dragningskraft som Paris och här finns mycket som även ungdomar kan uppskatta. Att ta hissen upp i Eiffeltornet är en upplevelse som slår det mesta och är absolut värt den långa kötiden. Gör också ett besök i katakomberna och vandra runt bland dödskallar och benknotor. Det är läskigt spännande och brukar vara minnesvärt. För tonåringar som gillar att shoppa så finns mängder av trendiga småbutiker att besöka. Det finns till och med guidade shoppingturer inriktade mot den trendkänsliga tonåringen.

Normandie

Ett par timmar med tåg västerut från Paris ligger Normandie. Det är ett vackert kustlandskap som rymmer många historiska platser som är intressanta för hela familjen. Det finns ett stort antal museer som handlar om landstigningen i Normandie 1944. Varva de historiska utflykterna med sköna dagar av sol och bad. I Normandie ligger gamla klassiska badorter som ett pärlband. Du kan välja att bo på hotell, men ett tips är att hyra lägenhet genom till exempel Airbnb för att riktigt insupa matkulturen. I Normandie är fisk och skaldjur specialiteter och det är en upplevelse att besöka den lokala fiskmarknaden. Köp med dig godsaker och njut hemma i lägenheten.

Att ta tåget ut i Europa innebär en resa full av spännande upplevelser för familjen, även för den kräsne tonåren.