Inred barnrummet med fina barnmöbler

Att inreda ett barnrum med fina och praktiska möbler gör att både du och ditt barn kommer att trivas där. Genom att välja möbler i barnstorlek anpassar du rummet så att det blir både barnvänligt och charmigt.

Tips på barnmöbler

Börja med att se över väggar och golv i ditt barns rum. Ser det fräscht ut eller behövs en ny tapet eller en ommålning? Det finns många olika fina tapeter med roliga motiv som barn tycker om men även en neutral ljus färg passar bra i ett barnrum. På golvet är ett bra tips att ha en stor, mjuk matta som barnet kan sitta skönt på när det leker. Möblera gärna med en säng, soffor och hyllor som är utformade i miniformat så att barnet själv kan ta sig upp i soffan eller ta fram sin favoritleksak utan att behöva be en vuxen om hjälp. På miniroom.se hittar du bland annat söta bänkar som har en smart förvaringsmöjlighet i botten. Du hittar även växasängar och praktiska skötbord hos miniroom. Vilka möbler du ska välja till barnrummet beror självklart på vad du tycker är snyggt och på hur stort ditt barn är. Ett något större barn brukar vilja vara med och bestämma medan spädbarnet främst behöver en skön och säker spjälsäng och ett bra skötbord. Kom också ihåg att hänga upp en bra gardin som effektivt stänger ute ljuset så att det går att få ordentligt mörkt i rummet under ljusa sommarnätter. Annars är risken stor att du blir väckt vid fyratiden på morgonen när barnet har vaknat av soluppgången.

En av de största fördelarna med att inreda barnmöbler är att det går att ta ut svängarna lite mer och välja starkare färger och roligare möbler än vad som gäller för övriga rum. Det är bara att söka upp inspiration och låta kreativiteten flöda!