Historien om Bukowskinallarna

Du har säkerligen hört talas om de söta, mjuka och väldigt populära nallarna från Bukowski. Bukowskinallar har under många år används för att visa uppskattning till både barn och vuxna, t.ex. som födelsedagspresent eller i samband med dop. Bukowskinallar är även väldigt vanliga i samband med Alla hjärtans dag, just eftersom de anses lite mer exklusiva än många andra alternativ.

Även om många vet om att nallarna och varumärket finns så är det få som är medvetna om historien bakom nallarna. Det hela började när skaparen Barbara Bukowski bestämde sig för att tillverka egna gosedjur till sina barn. Barbara hämtade inspiration från de då mycket populära Steffinallarna, men satte sin egen prägel på dem. Målet var att tillverka gosedjur med så silkeslen päls som möjligt och det skulle visa sig vara betydligt fler än just Barbaras söner som skulle uppskatta mjukdjuren. Under en mässa i huvudstaden Stockholm bestämde hon sig för att göra ett försök och ställa ut sina mjukdjur och det var så det hela började.

Det finns några saker som utmärker Bukowskis nallar lite extra. För det första så är alla mjukdjur fria från farliga kemikalier, vilket är otroligt viktigt när de ska användas av barn. Gosedjuren är även tillverkade i ett flamsäkert material kallat polyesterfiber och naturligtvis är även detta för att kunna säkerställa största möjliga säkerhet.

Troligtvis är det dock den sista punkten som gör nallarna mer speciella än någonsin. Här har man nämligen inte massproducerat gosedjur utan personlighet, utan alla nallar är skapade med inspiration från en riktig människa eller husdjur. Av denna anledning så har alla gosedjur även ett eget namn, t.ex. efter en kollegas söta hund eller efter den där söta kaninen som väninnans dotter precis har fått. Att få en Bukowskinalle är alltså mer än att bara få ett gosedjur. Du får en vän!